Norpat 8 viikkoa, Saimaa ja Eivori treenaavat, Kuutti kyläilee

Norpat ovat 8-viikkoisia ja täällä kotona ovat enää Saimaa ja Eivori. Sillä välin kun Saimaan koti on mietinnässä niin kumpaakin pentua on voinut tehokkaammin alkaa treenaamaan arjen asioihin. Ulkoillessa on tehotreenissä koko ajan lähellä kulkeminen, siitä palkataan paljon, ja luoksetulo, josta palkkaan vaihtelevasti ruualla tai lelulla- mutta palkka  “täällä” -vihjeestä tulee ihan varmasti joka kerta. Ja tottakai pentuja pitää kehua, koska ovat niin älyttömän päteviä! Kaksi pentua jotenkin vielä tehostaa luoksetulon oppimista: yleensä kutsun silloin kun jompi kumpi on jo tulossa kohti (onnistumisen maksimointi),  ja kaupan päällisiksi saa kaverin mukaan. Vauhti on myös hirmuinen, koska ensimmäinen paikalla saa parhaat namit ja leikit Tässä minivideo kaverusten ulkoiluhaahuilusta, jossa ei ole luoksetuloa mutta lopussa kuitenkin Saimaa päättää tulla moikkaamaan.

Eskaritaitoihin on kuulunut myös luopumisen harjoittelu. Lähinnä se on  pikkuapinoille tarkoittanut sen oivaltamista, että herkkuja saa kun istuu eikä kiipeile tai hypi. Tai että herkut saa kädestä kun vetää nokkaa vähän taaksepäin eikä taiteilemalla kämmentä auki tassuilla tai hampailla. Nämä taidot  menevät erittäin nopeasti perille, sen sijaan talustushihna on hankalampi pala. Remmikävelyä ollaan tehty pikkupätkissä, koska siinä on helposti tullut kaiken liikkumisen estävä remmihalvaus.

Lauantaina norpat täyttivät 8-viikkoa ja juhlan kunniaksi Kuutti oli hoidossa. Koska pentujen  edellisestä tapaamisesta oli kokonaista kolme päivää, kohtaaminen oli aluksi hyvin muodollinen (hännät pystyssä) mutta tästä päästiin yli ja meno oli hurjaa koko aamupäivän. Iltapäivällä meillä olikin aika vaivattomia pentuja.

Kuutti-ja-Saimaa

Ruskeajalka vieraili kotona

Roihulta tuli kuvaterveisiä Savosta (kiitos Jaana Makkonen).  Roihu on jo tutustunut tulevaan työpaikkaan  ja pikkutyyppi on ollut rohkea myös uudessa kodissa.

Roihu lampolassa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s