Yhdeksän viikkoa mittarissa, Saimaa ja Hiili

Viikolla 9 norppalassa ovat olleet jäljellä enää peräkammarin pennut Eivori ja Saimaa. Eivori on saanut harjoitella uutta nimeään (Hiili), ja se jää meidän laumaan. Hiili siitä tuli, koska ylhäältä päin se katsottuna näyttää koksipötkylältä ja tietysti koska Noki ja Hiili ovat samaa sarjaa. Nokia saattaa hieman harmittaa, että Saimaa lähtee, koska äidillä ja tyttärellä  sujuvat leikit ihan mahtavasti. Hiili taas ei ole laisinkaan ymmärtänyt että äidin kanssa voisi tehdä jotain järkevää ja on mustiksena kärttämässä Saimaata leikkiseuraksi. Mielenkiintoista seurata, mitä tapahtuu, kun Saimaa jättää tämän jengin: kelpaako Noki sitten Hiilelle leikkikaveriksi. Pixi taitaa joka tapauksessa olla poissa laskuista pentujen viihdyttäjänä, kyynärpäiden nivelrikko tuntuu onneksi unohtuvan uudella kipulääkkellä, mutta pentujen riekunta taitaa kuitenkin olla liikaa.

Noki-ja-lapset-leikkii

Kyllä ne leikkii, uskokaa vaan!

Viikon teemana on edelleen ollut sosiaalistuminen ja etenkin sosiaalistuminen kaikenlaisiin koiriin. Tiistaina nähtiin omaa laumaa pentutreenien merkeissä (erittäin pystyhäntäisiä pikkukoiria tapaamisen aluksi) ja torstaina nähtiin tolleripappa Vili. Viliin suhtauduttiin aluksi suurella kunnioituksella mutta loppulenkillä kunnioitus karisi ja pappakoiran lerppakorviin ripustautui kaksi riiviötä. Perjantaina metsäretkeiltiin Tiinan lauman kanssa ja pennut kulkivat aluksi henkeään pidätellen Elmo-cavaljeerin, Arttu-russelin ja Jaime-bc:n perässä.  Onneksi myös omilla hoodeilla on ollut pentuihin ystävällisesti suhtautuvia koiria. Villakoira, afgaani ja yorkshirenterrieri ovat nyt tuttu juttu, tosin takkipäällysteinen lajitoveri oli kummankin pennun mielestä erikoinen nähtävyys.

Laumalenkki

Elmon, Artun ja Jaimen kaa lenkillä

Uusien taitojen top kolmessa on tällä viikolla ainakin hissillä kulkeminen ihan ite (ei sylissä). Hississä on opeteltu sopivaa paikkaa ihan roisisti houkuttelemalla: namit ilmestyvät salamana hissin takanurkkaan ja niitä tulee lisää koko hissimatkan ajan. Hissi onkin pentujen mielestä jeejee! Pennut alkavat myös tarjota hississä ihan oikeaa käytöstä eli nököttämistä takaseinän lähellä. Kahden pennun yhtaikaista kerrostalopissitystä helpottava remmikävelykin alkaa olla jossain kuosissa. Varsinkin kun reitti on tuttu, niin matka etenee vauhdikkaasti. Kadulla kävelyä pitää tosin vielä harjoitella mutta se taito pitänee opetella vain yhden pennun kanssa koska kahden pennun kanssa tämä laji on vain entropian maksimointia. Uutuuden piikkiin menee myös seikkailu kellaritiloissa, uuden hajuiset paikat ovat aina jännä kokemus. Samalla tulee tutustuttua erilaisiin alustoihin. Viikon huipennuksena Saimaa pääsi shoppailemaan Lemmikkiasemalle, ja molemmat pennut käväisivät myös agilityhallilla.

Kaiken uuden ja jännän vastapainoksi pitää tietysti olla paljon tuttua ja turvallista. Suurin osa ulkoilusta on ollut leikkimistä takapihalla vapaana ja näissä merkeissä ovat 9-viikkoiset Saimaa ja Hiili alkaneet esittämään hienoja bordercolliemuuveja. Vaanimista, silmän käyttöä ja täydestä vauhdista maahan menemistä. Tämä hienous alkoi perjantain kieppeillä ja taidot ovat kohentuneet ahkeralla harjoittelulla parissa päivässä. Tässä lauantain videossa on alkeismuuveja.

Viime viikolla Nokin norppien pentutreeniryhmä kokoontui taas halliin ja ohjelmassa oli historialliset ensimmäiset yksilötreenit. Oli ihan huikeaa nähdä, miten hyvin pentujen ja uusien ohjaajien yhteistyö sujui. Kaikki keskittyivät hallissa hyvin ohjaajaan ja tekivät iloisesti. Pitäkää tää! Saimaa ja Hiili harjoittelivat molemmat luoksetuloa kahdella kipolla ja sen jälkeen mukana kulkemista. Kahden kipon luoksetulossa saa helposti innon ja oikean suunnan ohjaajaan ihan ilmaiseksi: pentu tulee jo täyttä laukkaa juuri silloin kun itse ehtii hihkaista “täällä”. Ohjaajan taas pitää eniten harjoitella, miten saa kontaktitreenissä namit pennun kitaan eikä lattialle, tosin pennut taitavat kehittyä tässä aika vauhtia.

Saimaan luoksetulo kahdella kipolla

Saimaa osaa kävellä mukana

Saimaa on tähti, mutta Hiilikin osaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s