Entti

Entti (ER42010/10, SPKY 1774/10u) näyttelystä H,  Toko VOI, MH-kuvaus suoritettu

Entin profiili 2014 Sami

Entti on iso, n. 59 cm korkea ja 22 kg painoinen, hyvärakenteinen 4,5–vuotias uros, joka on sosiaalinen ihmisille ja tulee kivasti toimeen myös muiden koirien kanssa. Entti on temperamentiltaan rauhallinen ja tasapainoinen, ja hyvä hermorakenne tulee esiin myös MH-kuvauksessa, jossa Entti kävi 2-vuotiaana. Entti on  ääni- sekä alustavarma ja sen kanssa on ollut helppo liikkua erilaisissa paikoissa, koska se sopeutuu kaikenlaisiin tilanteisiin (hotellit, laivat, yms.). Kuten Noki, myös Entti elää kaupungissa.

Linkki Entin MH-kuvaustuloksiin, Video MH-kuvauksesta, osa 1, osa 2

Entti

Entti on aina ollut perusterve. Sillä ei ole kannuskynnen katkeamista ja rokotuksia lukuun ottamatta ollut asiaa eläinlääkäriin. Lonkat on kuvattu AA ja kyynärpäät 00, ja silmät on tarkastettu. Lisäksi sillä on kuvattu olkapäät (terveet), polvet 00 ja selkä kuvattu epävirallisesti (terve). Entillä ei ole hammaspuutoksia. Linkki Entin Koiranet -tietoihin

Entti tokoileeEntti paimentaa lampaita ja se on paimenena hyvin lupaava, rauhallinen ja vahva koira. Entin kanssa on  kilpailtu paimennuksessa ja tokossa, ja agility alkaa olla viilausta vaille kisavalmis.  Myös jälkiä on tallottu muutamia ja Entti on osoittanut luontaista jälkimotivaatiota. Entti palkkautuu hyvin sekä leluilla että ruoalla.

Entti ja lampaat 2014Sami

Entin emän Miinan puolelta tulee Suomessa pitkään olleita paimenkoirasukuja, joiden sukutaulut  löytyvät SPKY:n paimenkoirarekisteristä. Miina on Annika Paarvion kasvatti, joka toimii Rymättylässä lammastilalla ykköstyökoirana ja on suorittanut SPKY:n paimennuksen perusradan. Miina on itsevarma ja vahva koira ja Entti muistuttaa luonteeltaan, olemukseltaan ja myös paimennusominaisuuksiltaan hyvin paljon Miinaa. Kaikki Entin sisarukset ovat työkoirina tiloilla. Linkki SPKY:n rekisteriin: Miina

Miina

Entin emä Miina

Miina metsassa

Miina

Entin isä Tor asuu pohjoisessa ja työskentelee siellä poroilla. Tor on edustanut Suomea paimennusmaajoukkueessa ja tänä vuonna se tuli hienosti kolmanneksi paimennuksen SM-kilpailuissa. Torin isä Fäktgårdens Basker taas on ollut Norjan paimennusmaajoukkueessa ja kisaa edelleen Norjassa.  Entin äidin Miinan takana on Suomen maajoukkuepaimenia.
Torista lisää Felltop bordercollieiden sivuilta http://www.felltop.fi

Kaikki kuvat Entistä ja Miinasta on ottanut Sami Samuelsson.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s