Nokin sukulaiset

Nokin sukutaulu ja kuvia & tietoa sukulaisista  on  täällä:
Solvallarens C-pentue: http://uuva.net/u_pennut.htm
Ja Usvan pennut aikuisina: http://uuva.net/u_pennut_aik.htm

Noki on Maria Niskan Solvallarens-kennelin kasvatti. Nokin emä Usva on työkoirana lammastilalla mutta sen kanssa on töiltä ehditty myös tokoilemaan (TK2), harrastettu jonkin verran agilityä (Maxi 1), suoritettu BH sekä tietysti SPKY:n paimennuksen perusrata. Äidinemä Stella on kunnostautunut paimennuksen lisäksi harrastuskoirana sekä tokossa (TVA) että pk-haussa ja -jäljellä. Stella on nyt 13-vuotias, hyväkuntoinen mummokoira, sen isoäiti Tirill puolestaan eli 16-vuotiaaksi. Stellan takana on Derek Scrimgeourin maineikas Ben (ISDS220939) ja Norjassa vaikuttaneita bordercollieita. Nokin isä Jake (REGV1020/2008) on ruotsalaisen EmenEms-kennelin kasvatti, jonka isä on paimennuksen euroopanmestari, Jim (ISDS277807).

Paju-ja-Usva-duunissa

Nokin emä Usva ja veli Paju töissä

Nokilla on viisi veljeä, jotka harrastavat tokoa, agilityä ja paimennusta.  Veljeksistä Paju jäi kotiin lammastilan työkoiraksi ja sen emäntä Jaana Makkonen kertoo kuvailee sitä näin: ”Paju on lampailla vahva ja sulloutuu epäröimättä pienimpäänkin väliin. Uhittelevalle lampaalle se ei anna koskaan periksi. Nyt nelivuotiaana sillä on päävastuu tilan paimennustöistä. Luontaiset paimennusominaisuudet ovat Pajulla vahvoja, mutta se on sen verran nöyrä ihmiselle, että myös vaistonvastaiset tehtävät onnistuvat hyvin. Paju ei koskaan jätä töitään ja se työskentelee luotettavasti myös väsyneenä.”

Perhe

Roti, Noki, Paju, Haiku, Usva

Muista veljeksistä Roti ja Jäynä ovat kisanneet paimennuksessa, Rotilla on PAIM2-koulutustunnuksen Ahvenanmaalta joten se voi siirtyä 3-luokkaan. Myös Haiku on syttynyt lampaille ja Kiri on käynyt lampailla osoittaen kiinnostusta. Joten vaikka sisaruksista kaikki eivät pääse paimentamaan, on koko pentue osoittanut paimennustaipumuksia. Itse olen nähnyt veljeksiä lampailla eri ikäisinä ja on ollut hauska havaita niissä paljon samoja piirteitä.

Roti

Roti (Solvallarens Cap)

Perhepotretti ja Rotin kuva, Jaana Makkonen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s